El Port del Comte

El Port del Comte no només dóna nom a la coneguda estació d’esquí lleidatana, sinó que també és com es coneix el massís on aquesta es troba, i el qual us animem a recorrer al llarg d’aquesta ruta que us proposem.

DADES DE LA RUTA

sinuositat

alta

quilòmetres

112

temps aproximat

2 hores 3 quarts

Tipus de Vehicle

Informació de la Ruta

En aquest apartat hi trobareu tota la informació en referència a la ruta.
Mapes, fotos i videos així com tots els municipis per on passa i algún més i  tots els serveis que surten al Google maps

Descripció de la Ruta

En aquesta secció hi trobareu una breu descripció del recorregut i els mapes que el representen.

Google Maps

El Port del Compte

Trams de la ruta:

·montan de tost· LV-4001 pont de la torre – cal coix ·25 km· ·2 quarts· ·s molt alta·
·la vansa· LV-4001 cal coix – cruïlla C-462 ·10 km· ·1 quarts· ·s alta·
·coll de port· C-462 tuixent – sant llorenç de morunys ·42 km· ·3 quarts· ·s alta·
·querol· SN cruïlla C-462 – coll de jou ·10 km· ·1 quarts· ·s alta·
·el pedró dels quatre batlles· C-463 pont d’espia – sant llorenç de morunys ·49 km· ·1 hora· ·s alta·
·tresponts· C-14 pont d’espia – adrall ·19 km· ·1 quart· ·s baixa·

Trams d’accés o alternatius a la terra:

·laguén· C-462 cruïlla LV-4001 – la seu d’urgell ·60 km· ·1 hora 1 quart· ·s molt alta·
·el cantó· N-260 sort – adrall ·45 km· ·3 quarts· ·s alta·
·boixols· LV-511 isona – coll de nargó ·40 km· ·3 quarts· ·s alta·
·estaques· LV-4241 solsona – coll de jou ·24 km· ·2 quarts· ·s alta·
·la llosa· C-462 solsona – sant llorenç de morunys·20 km· ·2 quarts· ·s alta·
·bastets· BV-4241·LV-4241, berga – sant llorenç de morunys ·31 km· ·3 quarts· ·s alta·

Mapa

El Port del Comte no només dóna nom a la coneguda estació d’esquí lleidatana, sinó que també és com es coneix el massís on aquesta es troba, i el qual us animem a recorrer al llarg d’aquesta ruta que us proposem.
La ruta descriu una volta a l’entorn del massís.
Visitem les comarques de l’Alt Urgell a l’oest i el Solsonès a l’est.
Ruta apta per a tota mena de vehicles excepte el tram de Montan de Tost a Coll d’Arnat, uns 6 kms de pista, encara que sense desnivells, poc revirada i ben conservada, per bicicletes de carretera podria ser delicat.
A l’oest hi trobem el riu Segre, el seu pas pel congost de Tresponts i per la plana d’Organyà.
Al nord recorrem la vall del riu La Vansa tot enfilant-nos pel vessant meridional del Montsec de Tost per tornar a baixar vers els contraforts occidentals del massís del Cadí.
A l’est pujem al coll de Port, entre les serres del Verd i el propi Port del Comte, per continuar per les parets meridionals del Querol.
Al sud la carretera transcorre pels vessants meridionals de les serres d’Odén i el Port del Comte, baixant lentament fins trobar la vall del Segre.
Passem dels 600 metres del curs del Segre als prop de 1700 del coll del Port passant pels 1200 de l’altiplà del Montsec de Tost. Grans vistes en totes les zones altes amb especial menció; pel tram del Pedró dels Quatre Batlles per la seva amplitud i continuitat de vistes sobre tota la Catalunya central.

Divisions administratives:

Comarca: Alt Urgell
Municipis: Alàs i Cerc, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Organyà, Ribera d’Urgellet, la Vansa i Fòrnols
Comarca: Solsonès
Municipis: la Coma i la Pedra, Odén, Sant Llorens de Morunys

Altres llocs d’interès turístic de l’entorn:

Estació d’esquí del Port del Compte
Estació d’esquí de fons de Tuixén-Lavansa

Pobles

En aquesta secció hi podeu trobat tots els municipis per on passa la ruta i alguns de rellevants propers

L'Alt Urgell

Alàs i Cerc
El municipi d’Alàs i Cerc s’estén des de la ribera del Segre fins a la carena de la serra del Cadí, on el terme assoleix la seva màxima altitud al Cap de la Collada Verda (2.439 m). A llevant, arriba fins al riu de Vilanova i a ponent es tanca a la vall de la Bastida. Solquen el territori els barrancs de Banat, Culebret, Bell-lloc i Cerc, a més del rec de l’Olla i Segalers. Al terme hi trobarem des dels extensos prats de pastura de les terres vora Segre fins als boscos de pins de la vall de la Molina de Lletó. Actualment podem arribar a tots els nuclis habitats del terme per carretera asfaltada. També es pot accedir, per pistes de muntanya, al despoblat de Lletó.

Web Municipal

Fígols i Alinyà
El municipi de Fígols i Alinyà és situat gairebé en la seva totalitat a l’esquerra del Segre, entre aquest riu, a ponent, i la serra del Port del Comte, al sud-est, on llinda amb la comarca del Solsonès. Al nord, arriba fins al riu de Lavansa i al sud, fins al pont d’Espia. El terme és drenat pels rius de Perles i de Canelles.

Web Municipal

Josa i Tuixén
El terme de Josa i Tuixén, situat a l’extrem oriental de la comarca, s’estén als vessants meridionals de la serra del Cadí, des del seu carener, on troba la màxima altitud al puig de la Canal Baridana (2.647), fins al coll de Port, al sud, entre la serra del Port del Comte i la roca del Migdia. Al nord-oest tanca el terme la serra Negra i al sud-est, la serra del Verd. Travessen el terme els rius de Josa i de la Mola, els quals, en unir-se, formen el riu de Lavansa. A Tuixent s’hi pot accedir per carretera asfaltada des de la Seu d’Urgell i des de Solsona. De Tuixent a Josa hi ha una pista de muntanya, que continua després fins a Gòsol.

Web Municipal

Organyà
El terme municipal d’Organyà, d’11,54 km2 d’extensió, és situat a la dreta del Segre, al sector on el riu forma l’eixamplament de la ribera d’Organyà, separada de la conca de la Seu pel congost de Tresponts i limitada a migdia pel pont d’Espia (des del qual fou ofegat el sanguinari comte d’Espanya pels seus mateixos partidaris),on s’inicia la ribera de Nargó.

Web Municipal

Ribera d’Urgellet
El terme muncipal de Ribera d’Urgellet, situat al bell mig de la comarca, s’estén a banda i banda del riu Segre, des del riu de Pallerols, a ponent, fins al Montsec de Tost, al sud-est. Al nord, arriba fins a llindar amb el terme de la Seu d’Urgell i al sud acaba a la part baixa del riu de Lavansa. A més dels rius ja citats, drenen el municipi el riu de Tost i el tram final del de Castellbò, a més de diversos torrents. També hi passen els recs dels Quatre Pobles i de l’Olla i Segalers. Travessen el terme les carreteres generals C-14 i N-260, a tocar de les quals hi trobem els nuclis més poblats del terme (el Pla de Sant Tirs, Arfa, Adrall i la Parròquia d’Hortó. A Castellar de Tost i Montan s’hi arriba per carreteres locals asfaltades.

Web Municipal

La Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell és la capital de la comarca de l’Alt Urgell. Situada a 690 metres d’altura respecte el nivell del mar, a la plana de l’Urgellet, entre els rius Segre i Valira, i dominada per la serra del Cadí, entre el Pirineu axial i el Prepirineu. Limita amb el Principat d’Andorra pel nord, el Baridà per l’est i el Pallars Sobirà per l’oest.

Web Municipal

La Vansa i Fòrnols
És al peu dels vessants meridionals de la serra de Cadí, a la vall del riu de la Vansa. El terme tradicional de la Vansa tenia una extensió de 57,1 km 2, fins que el 1973 li fou annexat el proper terme de Fòrnols de Cadí, de 48,98 km 2, i rebé el nom oficial de la Vansa i Fòrnols.
Administrativament el municipi limita al N amb Alàs i Cerc i amb Cava, a l’E amb Josa i Tuixén, i amb la Coma i la Pedra (Solsonès), al S contacta només puntualment amb el terme d’Odèn (Solsonès), i continua vers el SW amb Fígols i Alinyà, i a l’W amb el Pla de Sant Tirs.

Web Municipal

El Solsonès

La Coma i la Pedra
La Coma i la Pedra és un municipi septentrional de la comarca del Solsonès, situat a la vall de Lord, a la capçalera del riu Cardener. El terme comprén els pobles de la Coma, cap de municipi, i el de la Pedra, la urbanització de Port del Comte i l’estació d’esquí del mateix nom. Tambéé inclou el despoblat de Pratformiu. La població (comardins) és en gran part disseminada, llevat del nucli de la Coma i la urbanització de Port del Comte, (cens 2018 de 265 habitants empadronats i a prop de residents ) i ocupa una superfÍcie de 60,62 Km2 a una altitud de 1.004 m.

Web Municipal

Odén
Municipi típicament rural de la comarca del Solsonès al Pirineu de Lleida. Té una extensió de 114,40 km2 i 271 habitants. Situat al peu del massís del Port del Comte té una altitud entre 1.000 i 2.383m.
Odèn està format per Canalda, el Montnou, Odèn, el Racó, Cambrils, Llinars, la Valldan, la Móra Comtal i el Sàlzer, on les masies disseminades, els boscos, els paratges esquerps d’alta muntanya i els camps de cultiu (sobretot de patata de la varietat Bufet) configuren un paisatge en estat pur. Patrimoni, tradicions, llegendes… una història que posem a disposició de qui la vulgui conèixer i formar-ne part.

Web Municipal

Sant Llorenç de Morunys
El municipi de Sant Llorenç de Morunys, una petita extensió de només 4,2 km², es troba al peu de la serra de Port del Comte, al vessant dret del riu Cardener, envoltat en la seva major part pel terme de Guixers, excepte al nord, que limita amb la Coma i la Pedra. Comprèn també l’enclavament que inclou la mola de Lord, amb el santuari de Lord.

Web Municipal

Solsona
Solsona és la capital del Solsonès. Tot passejant-hi us endinsareu en una ciutat plena d’història i de tradicions arrelades que es respiren per tots els racons del nucli antic, en una població de gegants i bestiari folklòric, de tradició ganivetera i artesania alimentària

Web Municipal

Serveis

En aquesta secció hi podeu trobat tots aquells serveis de la ruta o propers introduïts al Google maps

Restaurants

Els fogons
Carr de Lleida, 26, 25794 Organyà, Lleida
675563255
686G+6P Organyà

—-

Restaurant Lo Cóm
Carrer del Sol, 10, 25794 Organyà, Lleida
973382019
686H+69 Organyà

Web Servei

Cal Joan del Batlle
Carretera Tuixen, 34, 25284 La Coma
608130184
5HVC+WF La Coma

Web Servei

Allotjaments

Cal Mosqueta allotjaments rurals
C-462, 2, 25285 Guixers, Lleida
973299235
5H2W+8X Guixers

Web Servei

Alberg La Torre del Baró
Carretera de la Coma, Km 1,5, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492636
4HWV+WX Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Càmping Morunys
Carretera de la Coma, Km 1,5, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
600642123
4HWV+68 Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Hotel Monegal
El Monegal, 25282 Guixers, Lleida
973492369
4HRX+8P Guixers

Web Servei

Casa Rural El Porxo de la Creu
Lugar Casa La Creu, 0, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
680141600
4HRR+P3 Sant Llorenç de Morunys

—-

Casa Rural L’Era d’en Bella
Era d’en Bella, 4, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
628873149
4HQR+P7 Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Hotel Piteus, Apartamentos
Carretera de Berga, 11, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492340
4HPR+R9 Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Apartaments Piteus Casa Dionís
Carrer de la Verge de Lord, 4, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492340
4HPR+3C Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Apartaments Emprius
Carrer dels Emprius, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
626753795
4HPJ+JM Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Poble Rural Puig Arnau – Pubilló
Hotel de 3 estrelles
Puig Arnau-Pubilló, 25283 Canalda, Lleida
973483809
4GMG+8X Canalda

Web Servei

Casa Rural Puig Arnau de Pubillo
Ctra. de Coll de Jou a Cambrils, Km 39, 25283 Canalda, Lleida
973483809
4GHH+HM Canalda

Web Servei

Masia Can Prat
Camí A, s/n, 25283 Canalda, Lleida
621201556
4GG9+FF Canalda

Web Servei

Casa Cavallera
Lugar Casa Cavallera Baixa, 7, 25283 Canalda, Lleida
639132093
4F7R+9F Canalda

—-

Cal Pastor
25283 Odèn, Lleida
655692789
4FWJ+RG Odèn

—-

Les Planes
L-401, 29, 25283 Odèn, Lleida
689477590
4FVF+CX Odèn

Web Servei

El Call d’Odèn
L-401, 27, 25283 Odèn, Lleida
689477590
4FQ3+7Q Odèn

Web Servei

Fonda Ca L’Agustí
dels Pirineus, L-401, 19, 25283 Cambrils, Lleida
973489027
49QR+M5 Cambrils

Web Servei

Camping La Comella
Ctra. de Solsona a Cambrils s/n, 25283 Odèn, Lleida
610457871
49RP+2H Cambrils

Web Servei

Cal Jaumet
Carrer de Afores Teuleria, 25283 Cambrils, Lleida
607969886
49PP+2M Cambrils

Web Servei

Fonda Restaurante La Lluïsa del Peretó
El Peretó, s.n, 25794 Llovera, Lleida
626817231
5CJH+H5 Alinyà

—-

Hotel Dom
Carretera C14 km 160, 25794 Organyà, Lleida
973295760
684G+FV Organyà

Web Servei

CÀMPING ORGANYÀ PARK
Carrer les Piscines, 5, 25794 Organyà, Lleida
621284673
688J+7M Organyà

Web Servei

Apartaments Escales
Partida de Les Escales, s/n, 25794 Fígols, Lleida
616777599
689P+XC Fígols

—-

Hotel – Restaurant Molí de Fórnols
Carretera, s/n, 25717 Tuixent, Lleida
973370021
6GVG+G2 Tuixent

Web Servei

Càmping Molí de Fórnols
25717 Fórnols, Lleida
630783490
6GVG+2H Fórnols

—-

El Paller De Cal Sinca
Carrer del Roser, 23, 25717 Tuixent, Lleida
620694268
6HH8+VP Tuixent

Web Servei

Refugi de l’Arp
Estació Esquí Tuixent-LaVansa Lérida ES, 25717 La vansa
664859102
6G7F+34 Tuixent

Web Servei

Dúplex Port del Comte
Carretera de les, Carr. a Pistes, 73, 25284, Lleida
648673533
5HC7+PH La Coma

Web Servei

Refugi Bages
25284, Lleida
680181311
5HC7+6Q La Coma

Web Servei

Hotel Restaurante Golf Natura PORT DEL COMTE
La coma i la pedra, Port del Comte, Urbanització Port del Comte, 25284 Port del Comte, Lleida
678188137
5HG4+5C La Coma

Web Servei

Hotel Avet
25284 La Coma, Lleida
973299395
5HG8+64 La Coma

Web Servei

Oci

Oficina Turisme Vall de Lord
Carretera de Berga, s/n, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492181
4HPR+CX Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

KAYAK K.1
Alquiler de kayaks en La Llosa del Cavall – Paddle Surf – Patinetes
C-462 – Km 20,8, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
608693481
4JJ3+4X Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Zoo del Pirineu
Ctra, L-401, km 35, 6, 25283 Odèn, Lleida
610750224
4FCX+RC Odèn

Web Servei

Organyà Xperience. Escola de Parapent
Pla dels Vinyets s/n, 25794 Organyà, Lleida
634554783
68CG+MM Organyà

Web Servei

Fusion Flying School
Camping de Organyà, carretera de las piscinas, s/n, 25794, Lleida
621288241
688J+38 Organyà

Web Servei

Estació d’esquí de Tuixén i la Vansa
25717 Tuixent, Lleida
973058018
6G7G+QW Tuixent

Web Servei

Port del Comte
Estació d’esquí
25284, Lleida
973492301
5G8W+6V La Coma

Web Servei

Benzineres

Cr, L-4241, 32 D, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492621
4HMV+J9 Sant Llorenç de Morunys

Web Servei

Tallers

Mecàniques la Vall S.L.
Cami del Serrat, 25282 Sant Llorenç de Morunys, Lleida
973492326
4HMV+MX Sant Llorenç de Morunys

—-

Botigues

Embotits Espuñes
C-14, 25794 Organyà, Lleida
973383479
686J+X4 Organyà

Web Servei

Cal Margarit. Productor Lavanda
25795, Lleida
650543351
69VH+48 Espalagueró

Web Servei

Galeria d´imatges

En aquesta secció hi podreu trobar imatges de la ruta

Opinions

Aquesta secció és per tots aquells que us interessi comentar qualsevol cosa al respecte de l’apartat a on estem.

Formulari

Opinions
Política de Privacitat *