Tamúrcia

Torre de Tamúrcia és el nom del poble al mig del tram

·SN· el pont d’orrit – tamúrcia – casa millan, espluga de serra ·15 km· ·2 quarts· ·s alta·

DADES DEL TRAM

sinuositat

alta

quilòmetres

15

temps aproximat

2 quarts

Tipus de Vehicle

Informació del Tram

En aquest apartat hi trobareu tota la informació en referència al tram
Mapa, fotos, videos, un breu text, una relació d’altres trams propers i un apartat d’opinió

Mapa del Tram

Tamúrcia

Torre de Tamúrcia és el nom del poble al mig del tram.
El poble de la Torre de Tamúrcia pertany a l’antic terme d’Espluga de Serra, agregat el 1970 al terme municipal de Tremp.
Entre 1812, a ran de l’aplicació de la Constitució de Cadis, i febrer del 1847, La Torre de Tamúrcia formà ajuntament, que desaparegué en fixar-se que el nombre de veïns (caps de família) havia de sobrepassar els 30, per mantenir la independència municipal. En aquell moment s’uní a Espluga de Serra, juntament amb Aulàs, Castellet, Casterner de les Olles, Llastarri i els Masos de Tamúrcia. L’antic ajuntament de la Torre de Tamúrcia incloïa el poble de Torogó, i en algun document també consten els Masos de Tamúrcia dins del seu terme jurisdiccional.
L’església de Sant Josep de la Torre de Tamúrcia tenia el caràcter de parroquial, i en depenia la dels Masos de Tamúrcia. Pertanyien a l’arxiprestat de Sopeira, del bisbat de Lleida. En algunes èpoques, però, va ser sufragània de la de Santa Maria d’Espluga de Serra.
Al nord-oest de la Torre de Tamúrcia, molt amunt del vessant sud de la Serra de sant Gervàs, hi ha l’ermita que dona nom a la serra. Sant Gervàs -o Girvàs, en la parla local- és una petita ermita pintada de blanc, d’una sola nau, que té tot al voltant seu restes de construccions antigues.
Apte per a tota mena de vehicles.
Carretera estreta amb línies vorals, bon asfalt i traçat natural.
Sinuositat alta.

Video del Tram

Galeria d´imatges

Opinions

Formulari

Opinions
Política de Privacitat *