NOSALTRES

Podeu contactar amb nosaltres a icono mail info@laguiavial.com

Coneixedors del territori, professionals del turisme i apassionats de la conducció, posem a la vostra disposició un seguit de rutes que hem anat descobrint al llarg dels anys, les quals ens permeten gaudir de la conducció al mateix temps que descobrim nous indrets, fem excursions per la muntanya, coneixem pobles encantadors i ens empapem de la cultura local.

La missió de La Guia Vial és donar-vos opcions alternatives a les rutes més habituals per conèixer Catalunya i l’entorn, per tal d’equilibrar el territori i oferir-vos un ampli ventall d’opcions. Tots els recorreguts proposats són circulars i tenen accés des de qualsevol punt.

Cada mes us oferim una nova ruta per recórrer, totes elles queden emmagatzemades al web per consultar sempre que vulgueu, i són aptes per als apassionats de la conducció: ja sigui de cotxe, moto, autocaravana o bicicleta, així com pels excursionistes, amants de la cultura, fotògrafs; tothom és benvingut!

Ruta del mes

Cada principi de mes, us presentem una nova ruta per seguir
descobrint el territori 🙂

Totes les rutes i trams proposats mensuament queden emmagatzemades de dues maneres diferents:

Segons l’ordre de publicació -cronològic- en els apartats, ‘rutes’ i ‘trams’ respectivament.
Segons el territori del recorregut -geogràfic- en l’apartat ‘zones’.

D’aquesta manera podreu seguir consultant i gaudint de tot el publicat.

Presentació Tècnica
de La Guia Vial

Definició Rutes i Trams

A LaGuiaVial us presentarem una ruta nova cada mes, basada en una volta tancada formada per diversos trams, i batejada pel relleu geogràfic que l’envolta.

Els trams que marquem són carreteres remarcables tant pel que fa a l’entorn paisatgístic com al recorregut. Per tal d’accedir a la ruta circular, també recomanem passar per certes carreteres les quals anomenem trams d’accés, batejats cadascú segons el relleu geogràfic principal, sovint el coll o port que recorren.

Depenent de cada ruta, es podrà accedir-hi d’altres maneres, si no les hem marcat és per que no les hem considerat com a tram d’interès, tot i que són igual de vàlides per accedir-hi.

Distribució Geogràfica Vial

Hem dividit el territori en funció de les possibilitats que ofereixen les finestres d’imatge tot donant prioritat als trams, per aquest motiu l’àmbit seleccionat resulta més gran que els límits administratius de Catalunya.

En un primer nivell hem establert 4 parts que ens remeten al següent nivell de distribució a on trobarem els trams d’asfalt i les rutes.

Dins d’aquest segon nivell hem marcat un altre divisió per accedir als trams de terra.

Totes les zones resultants les hem anomenat, així com les rutes i els trams amb el relleu geogràfic principal.

FOTOS

En el mateix nivell dels trams de terra hi podreu trobar les fotografies de la zona.

Una selecció d’aquestes es mostren al nivell superior i el mateix per els següents

VÍDEOS

Tant a trams com rutes hi ha vídeos que els mostren.

Us emplacem a que compartiu en les diferents Xarxes Socials de LaGuiaVial per tal de que tothom en pugui gaudir.

FE D’ERRATA

Tot es pot modificar i sobre tot:

Com que això del relleu geogràfic principal pot ser subjectiu, queda sotmès a canvi.

Consells

Consells a tenir en compte viatjant
(d´un viatger a un altre viatger)

La llum

A l’hora d’apreciar allò que ens envolta la il·luminació és un factor determinant.

Viatjar amb el sol de cara és la primera cosa que a poder ser hauríem d’evitar.

A l’estiu quan el sol és alt la imatge s’aplana, és a dir, tot ens resulta més satisfactori a primera hora del matí o al capvespre, ja que trobarem els relleus més marcats i tot pren més força.

A mesura que ens aproximem al solstici d’hivern l’horari de viatge no resulta tan important, el sol ja no puja tant i ja no fa els efectes comentats.

La Meteorologia

Hi ha una sèrie de fenòmens, com són les pluges, el vent fort i la neu, que amb independència del vehicle en el que viatgem el millor serà renunciar-hi, ja que no només dificulten la conducció si no que poden arribar a embrutar la via fins el punt de tallar-la.

Per descomptat, cal evitar vies ràpides en aquestes condicions de mala visibilitat.

Amb núvols, boira o pluges moderades els entorns amplis i els paisatges no els podrem albirar però n’hi ha d’altres on el més remarcable és l’espai proper: el rierol, el bosc, la roca humida, el recobriment vegetal. Aquest tipus de paisatge guanya caràcter amb aquestes condicions.

Important ressaltar també el fenomen de la inversió tèrmica: un fenomen molest que viatjant podem utilitzar al nostre favor.

A l’hivern determinades planes es recobreixen de boira, la costa i les muntanyes en queden exempts.

Recórrer les zones enboirades per acabar sortint-ne, ens permetrà gaudir no només del sol i el panorama si no també del mar de núvols que anirem deixant a sota.

Un detall important en aquestes condicions amb independència si estem sota la boira o fora: les carreteres a les obagues sense ventilació romanen humides tot el dia.