el Torricó

El Torricó és el nom del poble al mig del tram

·A-1240· la melusa – tamarit de llitera ·12 km· ·1 quart· ·s baixa·

DADES DEL TRAM

sinuositat

baixa

quilòmetres

12

temps aproximat

1 quart

Tipus de Vehicle

Informació del Tram

En aquest apartat hi trobareu tota la informació en referència al tram
Mapa, fotos, videos, un breu text, una relació d’altres trams propers i un apartat d’opinió

Mapa del Tram

el Torricó

El Torricó és el nom del poble al mig del tram.
El Torricó[1][2] és un municipi de la Llitera, a la Franja de Ponent
Els plans de la part inferior de la comarca de la Llitera han estat ocupats per l’home prehistòric des de fa més de 100.000 anys i les peces lítiques trobades en diverses partides rurals del Torricó, constitueixen part del patrimoni arqueològic més antic d’Aragó.
Sota el seu propi nucli urbà han aparegut restes neolítiques amb una antiguitat d’uns 4.500 anys, i de l’edat del bronze, així com abundant ceràmica ja d’època medieval.
La història del Torricó ha estat vinculada a la de Tamarit, fins a la seva segregació d’aquella vila a mitjans de la dècada dels anys trenta del segle passat. El considerable augment de la població del Torricó -el 1930 ja tenia 904 habitants- i el desig exprés de la majoria dels seus habitants va fer possible que se sol·licités la segregació de l’Ajuntament de Tamarit de Llitera, la qual va ser acceptada pel seu consistori, i des del dia 7 de juliol de 1932 és Ajuntament de nova creació, segregat del de Tamarit de Llitera.
Així va començar el Torricó seu nou camí. Tenia Ajuntament propi encara que no tenia terme municipal, de manera que el 3 de juliol de 1933 es va formar la Comissió de Delimitació del seu terme. Malgrat les disposicions legals i de les ordenances emanades des del Govern Civil, la Comissió de Delimitació no va aconseguir fer la seva comesa de manera satisfactòria fins al dia 2 d’abril de 1935, per la manca d’acords concrets amb l’Ajuntament de Tamarit de Llitera, el qual veia reduir de forma considerable el seu propi terme municipal. Des d’aquest dia històric, el municipi del Torricó va aconseguir la seva plenitud com a tal, atès que a la constitució com a Ajuntament propi se li sumava una cosa tan inherent a ell com imprescindible, un propi terme sobre el qual efectuar la seva jurisdicció.
Un tram que ens integra en el paissatge de la comarca plenament.
Carretera amb línies central i vorals, bon asfalt i traçat natural.
Apte per a tota mena de vehicles.
Sinousitat baixa.

Video del Tram

Galeria d´imatges

Opinions

Formulari

Opinions
Política de Privacitat *