Monteixo

Monteixo és el nom de la muntanya que envolta el tram pel nord

·L-510· tirvia – pla de boet ·24 km· ·2 quart· ·s alta·

DADES DEL TRAM

sinuositat

alta

quilòmetres

24

temps aproximat

2 quarts

Tipus de Vehicle

Informació del Tram

En aquest apartat hi trobareu tota la informació en referència al tram
Mapa, fotos, videos, un breu text, una relació d’altres trams propers i un apartat d’opinió

Mapa del Tram

Monteixo

Monteixo és el nom de la muntanya que envolta el tram pel nord.
El pla de Boet és un pla muntanyenc situat a una altitud de 1.880 m a la capçalera de la Noguera de Vallferrera, sota el port de Boet (2.520 m), al camí de la vall Ferrera a Vic-de-Sòç.
Al pla de Boet hi conflueixen el riu de Baiau procedent dels estanys i circ de Baiau, el torrent del Mercat (lo Mercat) que recull les aigües del vessant sud de la Pica Roja i el barranc del Clot de l’Olla que aplega les aigües del vessant nord-est del pic de Noris.[4] Totes aquestes aigües es precipiten al barranc d’Arcalís, que juntament amb les que baixen pel barranc d’Areste i les del barranc de Sotllo, conflueixen originant la Noguera de Vallferrera.
Un dels llocs mítics del Parc Natural de l’Alt Pirineu, una cubeta glacial entre els cims més alts del parc, al peu de la Pica d’Estats, envoltat d’aigües serpentejants. Hi trobem l’àrea d’esbarjo (2 taules de pícnic i 1 font) i la cabana de Boet (d’ús ramader).
El Pla de Boet és un indret amb un paisatge únic entre pastures i elevades muntanyes, salts d’aigua (cascada de Boet i cascada de lo Mercat) i boscos centenaris. L’aigua hi brolla arreu durant els mesos de bonança (font de Mossèn Batlle), alimentant estanys amagats i aiguamolls, prats d’espectacular florida i boscos alpins.
El Port de Boet, era un pas de comerç que tradicionalment, mantenien els veïns de la Vall Ferrera i l’Arieja.
L’acampada lliure no hi és permesa. Per motius de seguretat i conservació, és rigorosament prohibit encendre foc. Vegeu la resta de normes del parc natural
Un tram amb un entorn natural remarcable i molt divertit de conduir.
Apte per a tota mena de vehicles.
Carretera d’amplada suficient, línies vorals i central, bon asfalt i traçat natural
Sinousitat alta

Video del Tram

Galeria d´imatges

Opinions

Formulari

Opinions
Política de Privacitat *